Dianne Bosch

 

Regressie

Ascension

Zingeving

 

Wat is regressie

Vergissingen

Ergens op een moment, kort of lang geleden, hebben we besloten dat we iets niet goed doen of niet goed genoeg zijn. In de loop van dit leven en vaak ook in vorige levens, zijn we dit steeds meer gaan geloven. Met als gevolg dat we uit balans geraakt zijn. Dat kan zich op allerlei manieren manifesteren. Door fysieke klachten, door gevoelens, die uit balans zijn, door controlerende gedachten, door sociale problemen, door problemen met zingeving.

Als ik zeg ‘we hebben besloten’ betekent dat ook dat we dat besluit kunnen herzien. Dat we onze vergissing kunnen herstellen. Dat we weer in balans kunnen komen en in harmonie met onszelf en de wereld. Daar gaat voor mij regressietherapie over.

 

Onderbewuste

Iedereen wil graag gelukkig en in balans zijn. Hoe komt het dan dat ons dat niet lukt of soms alleen maar even? Dat heeft te maken met ons onderbewuste. Van een groot deel van onszelf zijn we ons niet bewust. Dat is zeker 75% van wie we zijn en vaak wel meer. Van daaruit komen de impulsen die ons lijken tegen te werken als we echt van plan zijn om onze gewoontes te veranderen of goed voor onszelf te zorgen.

Je zou daarbij kunnen denken aan een ijsberg. Een klein deel daarvan, ons bewuste, is zichtbaar en het grootste deel is onder water (het onderbewuste). In dit onderbewuste hebben we die delen bewaard, waar we niet goed raad mee weten en waar we ronduit moeite mee hebben of die we niet willen kennen of vergeten zijn.

Wat zijn dit dan voor delen van onszelf? Ik denk dan aan volwassen delen als de jaloerse, de agressieve en aan kinddelen als het kind dat gepest is of heel bang is. Daarnaast kunnen er ook delen uit vorige levens een rol spelen. Zoals een deel dat altijd voor een ander wil zorgen of een deel dat heel veel verlies gekend heeft. Het kunnen ook meer archetypische delen zijn, zoals de criticus, de wijze of de kunstenaar.

 

Overtuigingen

In dit leven hebben we onszelf bepaalde overtuigingen eigen gemaakt. Dit zijn vaak overtuigingen, die een tijdlang geholpen hebben of waar we in geloofd hebben, maar na verloop van tijd ons in de weg zitten. Denk bijvoorbeeld aan: ‘geld is niet belangrijk’, ‘mannen willen altijd gelijk hebben’, ‘ik ben kwetsbaar’, ‘ik ben daar altijd bang voor’. Deze overtuigingen kunnen heel krachtig zijn en zich elke keer weer bevestigen, zodat we er echt van overtuigd zijn dat ze waar zijn. Tegelijkertijd belemmeren ze ons om volledig die prachtige persoon te zijn, die we in wezen zijn.Via regressietherapie kun je erachter komen waar deze beperkende overtuigingen vandaan komen en de oorzaak hiervan oplossen.

Dianne Bosch

Regressietherapeut

Beukenweg 74
6881 CM Velp (Geld.)

026 – 36 39 667 of  06 - 53420739

info@diannebosch.nl