Dianne Bosch

 

Regressie

Ascension

Zingeving

 

Eerwraak in een vorig leven

Ze was al eens eerder bij me geweest, maar daar zat lange tijd tussen. Nu kwam Roos met een karretje met een zuurstoffles erin en had die nodig om de trap op te gaan naar mijn werkruimte. Ook in mijn werkruimte had ze extra zuurstof nodig. Roos vertelde dat haar beenmerg het niet goed deed en te weinig rode bloedlichaampjes aanmaakte. Het vorig jaar was ze verhuisd en had ook nog een lange vakantiereis achter de rug. Ze had net 2 x een longembolie gehad en was daar nog niet goed van genezen. Tenslotte had ze een bloedtransfusie gekregen en vond dat heel eng. Daarvan was ze nu moe, moe, moe.

Bij het pendelen bleek dat de problemen met het beenmerg uit een vorig leven stammen. Ze leefde als man in de Arabische wereld. Dit speelt zich af  in ongeveer 1500. Er woedde toen een stammenoorlog, waarbij een aantal families betrokken waren. Deze man streed vanuit zijn stam met zijn eigen familie in een andere stam. Bij hevige gevechten had hij 2 familieleden gedood. Deze stam zon op bloedwraak. Dat was gelukt. Hij was in een hinderlaag gelopen en hij was verschillende keren gestoken met een dolk en doodgebloed. Tijdens zijn leven had deze ervaring een zwaar trauma achtergelaten bij deze Arabische man. Het had hem veel verdriet gedaan dat hij zijn eigen familie gedood had. Mentaal stond hij we achter wat hij gedaan had, maar emotioneel had hij het er erg moeilijk mee. Was het te zwaar voor hem en ging hij eronder gebukt.

Ik vraag Roos of  ze iets herkent in dit verhaal. Ze vertelt me dat ze heel vaak wat heeft met de familie. Ze heeft met haar vader gebroken en jaren later weer contact opgenomen. Ze houdt de familie op een veilige afstand, zodat ze in vrede met hen om kan gaan. Er is een zus waar ze altijd problemen mee heeft, al haar hele leven. Die heeft haar nooit geaccepteerd, hoewel zij als kind al altijd haar best heeft gedaan om contact te krijgen.

Het blijkt dat de familie van toen en de familie van nu voor een groot deel uit dezelfde mensen bestaan.  Het probleem heeft zich herhaald, alleen op een andere tijd in een andere cultuur. De zus van nu is de man van de eerwraak.

Ik vraag Roos of ze een visualisatie wil doen om contact te maken met de man, die ze in dat vorige leven was. Om het trauma van toen op te lossen en hem te vergeven dat hij zo gehandeld heeft. Ze gaat in de visualisatie terug naar de binnenstad, waar deze man een winkel heeft. Ik vraag haar naar binnen te gaan en in de ruimte achter de winkel te kijken. Daar zit hij en heeft het heel moeilijk. Ik vraag haar om met hem contact te maken. Hij is heel verdrietig. Als ze hem aangeraakt heeft en gezegd heeft dat ze uit de toekomst gekomen is om hem te helpen, komt er een zucht van verlichting en recht hij zijn rug.

Dan vraag ik om de man, die eerwraak wilde, binnen te laten komen. Roos ziet een magere lange man binnenkomen met een trotse uitstraling. Ik vraag Roos om hem te zeggen dat het haar spijt dat ze die familieleden gedood heeft en  hem om vergeving te vragen. Zijn reactie daarop is kritisch en afhoudend. De Arabische man, die ze was, laat zijn emoties toe en is aan het huilen en heeft spijt. Ik vraag haar om uit te leggen dat eerwraak niet helpt en dat er alleen nog meer problemen van komen. Het is geen oplossing. De lange man kijkt en luistert, maar blijft op afstand.

Dan vraag ik de zus van nu om binnen te komen en haar uit te leggen wat er aan de hand is. De zus reageert daar verlegen op. Ik vraag Roos om haar zus te vergeven voor wat er in het verleden is gebeurd. Dat doet deze zus wel wat, het raakt haar.

De trotse man en haar zus van nu mogen nu weer gaan. Roos vraagt de man, die ze in dat vorige leven was, of hij mee wil naar dit leven en haar wil helpen om haar trauma te helen. Dat vind hij goed. Roos ademt diep in en voelt dat zijn energie weer bij haar binnen komt en een deel van haar wordt. Als ik Roos vraag hoe het was, krijg ik als antwoord dat ze die man goed in beeld had. Ze is er heel slaperig van geworden. Ik vraag Roos daarna om in de Acceleration Chair te gaan zitten om dit trauma nog verder te laten helen.

Nog verschillende dagen erna is ze met deze Arabische man bezig en in gesprek. Nu afwachten hoe dit door gaat werken naar haar problemen met het beenmerg. Daar zal nog tijd overheen gaan. We zijn benieuwd.

De vrouw uit deze sessie heeft een andere naam. Ze heeft ingestemd met dit verhaal en het mag verspreid worden.

 

Dianne Bosch

Regressietherapeut

Beukenweg 74
6881 CM Velp (Geld.)

026 – 36 39 667 of  06 - 53420739

info@diannebosch.nl