Dianne Bosch

 

Regressie

Ascension

Zingeving

 

Dianne haar boek "Alles moet open, Van misbruik naar heelheid"

 

De inhoud van het boek

Alles moet open is een boek dat je meeneemt van de ontdekking van misbruik naar de heling ervan. Dianne Bosch ontdekt op haar vierenveertigste via flash backs dat ze als baby door haar vader seksueel misbruikt is. Dit is overrompelend en schudt haar hele bestaan door elkaar. Wie gelooft dat dit waar is? Haar familie ontkent het en tenslotte twijfelt ook haar partner eraan. Ze volgt een opleiding hypno- en reïncarnatietherapie waar ze leert haar verwonde kinddelen te helen. Duidelijk wordt dat het misbruik is doorgegaan tot in haar negende jaar en dat er ook sprake is van groepsmisbruik.

Ze gaat op zoek naar de zin en betekenis van deze ervaringen. Tenslotte komt ze uit bij Een Cursus In Wonderen, waarbij vergeving een centrale plaats inneemt. Voor verdere heling volgt ze de opleiding Integration Inner Child Therapy.

Een helderziende vriendin helpt met gesprekken te voeren met haar overleden vader, moeder en opa over het misbruik en vergeving. Een Verheven Meester geeft extra informatie over misbruik.

Ze komt tot de conclusie dat ze geen bevestiging van anderen nodig heeft, ze zichzelf kan vergeven en dat ze dit pad gegaan is om misbruik uit de wereld te helpen.

 

Waarom dit boek en voor wie?

Enkele passages uit mijn voorwoord:
De titel van dit boek is ‘Alles moet open’, met als ondertitel ‘van misbruik naar heelheid’. Mijn opa zegt op een gegeven moment: ‘Alles moet open’ en heeft tijdens onze gesprekken mij duidelijk gemaakt waarom alleen openheid werkt. Pas dan komt alles aan het licht en kan er echte heling plaatsvinden. Zolang gebeurtenissen en ervaringen nog in de duisternis gehouden worden, wordt vergeving en dus genezing tegengehouden.

Inmiddels heb ik veel boeken over seksueel misbruik en incest uit de bibliotheek gelezen.
Wat maakt dit boek anders dan al deze boeken? Slechts een klein aantal boeken gaat over hervonden herinneringen en dan nog nauwelijks over de babytijd. Daarnaast wordt er geen verbinding gemaakt met vorige levens en de vaak karmische verwikkelingen van slachtoffer en daders. ……In dit boek sta ik daar wel bij stil en ook bij wat het spirituele doel van mijn ervaringen is.

Tenslotte en eigenlijk het belangrijkste onderscheid is de aandacht, die aan vergeving gegeven wordt via gesprekken met mijn overleden vader, moeder en opa. Verrassend is dat deze gesprekken ook de vergevingsprocessen van mijn ouders naar zichzelf versneld hebben en dat mijn opa vertelt hoe zijn vergevingsproces gegaan is.

Voor wie is dit boek bestemd? Eigenlijk voor heel veel verschillende mensen. Mensen, die zelf misbruik hebben meegemaakt, mensen, bij wie dit in hun omgeving gebeurd is, professionals, die met incest te maken hebben, spiritueel geïnteresseerde mensen, die op zoek zijn naar betekenis en vergeving, over het leven na de dood en nog vele anderen. Het is namelijk niet zo dat dit boek alleen inzicht geeft in seksueel misbruik. Het is zo dat alle vormen van misbruik te maken hebben met slachtoffers en daders, met ontkenning van wat er gebeurt, met alleen bezig zijn met je eigen belang en dat van een ander niet willen zien. Daarbij is het belangrijk dat de slachtoffers hun stem verheffen en hun rechtmatige plaats innemen, ondanks dat er onwil is om te luisteren en hen te honoreren. De daders moeten gestopt worden met hun praktijken, zo nodig met wettelijke middelen. Ze moeten zich realiseren waarmee ze bezig zijn en dat ze niet kunnen weglopen voor de gevolgen, niet in dit leven en niet daarna. We hebben allemaal te beseffen dat we verbonden zijn en dat iedereen zijn of haar innerlijk werk te doen heeft. Alleen als we dit beseffen, kunnen we verder komen tot een wereld waarin mensen zorg voor elkaar hebben en we ons bewustzijn met elkaar verder kunnen ontwikkelen.

Dianne Bosch

Dianne Bosch

Regressietherapeut

Beukenweg 74
6881 CM Velp (Geld.)

026 – 36 39 667 of  06 - 53420739

info@diannebosch.nl